Меню

Панирани кисели краставички в еърфрайър

16 февруари 2022 | 12:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
450 г кисели краставички 
1 чаша брашно 
½ чаена лъжица червен пипер
¼ чаша прясно мляко 
1 яйце, разбито 
1 чаша галета 
Спрей за готвене
30 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Отцедете краставичките от водата и ги подсушете. Смесете брашното с пипера в купа. Отделно смесете млякото с разбитото яйце. Поставете галетата в трета купа. Загрейте еърфрайъра на 200 градуса.

Потопете всяка краставичка първо в брашното, след това в яйцето с мляко, накрая в галетата. Оваляйте добре, за да полепне навсякъде. Повторете това с всички краставички. Напръскайте оваляните краставички с малко спрей за готвене. Поставете ги в кошничката на еърфрайъра. Гответе за около 15 минути или докато станат златисти.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай