Меню

Марокански палачинки – багрир

25 февруари 2022 | 14:50 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
300 мл вода
100 г грис
50 г брашно
4 г бакпулвер
2 г суха мая
1 ч.л.захар
щипка сол
масло
45 мин

  • Порции: 6-7

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте гриса, брашното, маята, бакпулвера, захарта и солта. Разбъркайте ги добре. Добавете вода и разбъркайте много добре, за да се получи гладко тесто. Оставете го за 25 минути настрани, за да си почине. Намажете добре загретия тиган с незалепващо покритие с масло.

След това с помощта на черпак сипете малко от тестото. Когато се появят мехурчета и палачинката се изпече добре от едната страна, обърнете я за няколко минути, за да се изпече и от другата. Сервирайте палачинките с мед и любимото ви сладко.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай