Меню

Киноа със сладки картофи и кейл

10 март 2022 | 11:18 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши киноа, сварена 
½ чаша зехтин
3 малки сладки картофа, обелени и нарязани на кубчета 
Сол и черен пипер на вкус 
1 глава червен лук, ситно нарязан 
600 г къдраво зеле (кейл), накъсано
150 г сварен нахут
Песто за овкусяване
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете киноата и я отцедете. Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера на средна към висока температура. Добавете сладките картофи, една чаена лъжица сол и ½ чаена лъжица черен пипер. Гответе, докато картофите омекнат или около 8 до 10 минути.

Добавете лука, разбъркайте. Похлупете с капак да се задуши за още около 5-6 минути. Добавете толкова къдраво зеле, колкото да запълни тенджерата. След като омекне и слегне, добавете останалото количество. Сервирайте зеленчуците заедно с киноата и сварения нахут. Гарнирайте с песто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай