Готварство

Киноа със сладки картофи и кейл

10 Мар 2022 | 11:18 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Киноа със сладки картофи и кейл

Продукти:

  • 2 чаши киноа, сварена
  • ½ чаша зехтин
  • 3 малки сладки картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 глава червен лук, ситно нарязан
  • 600 г къдраво зеле (кейл), накъсано
  • 150 г сварен нахут
  • Песто за овкусяване

Приготвяне:

Сварете киноата и я отцедете. Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера на средна към висока температура. Добавете сладките картофи, една чаена лъжица сол и ½ чаена лъжица черен пипер. Гответе, докато картофите омекнат или около 8 до 10 минути.

Добавете лука, разбъркайте. Похлупете с капак да се задуши за още около 5-6 минути. Добавете толкова къдраво зеле, колкото да запълни тенджерата. След като омекне и слегне, добавете останалото количество. Сервирайте зеленчуците заедно с киноата и сварения нахут. Гарнирайте с песто.

Снимка: iStock

Вижте още: