Меню

Картофена крем супа с праз

26 февруари 2022 | 11:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 супени лъжици масло 
3 големи стръка праз лук, ситно нарязан 
2 чаени лъжици сол
800 г картофи, обелени и нарязани на кубчета
3 чаши зеленчуков или пилешки бульон
1 чаша сметана за готвене 
½ чаша заквасена сметана 
1 щипка лют червен пипер 
Пресен магданоз за гарниране
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Задушете праза и солта. Разбърквайте, докато омекне добре. Намалете малко котлона на средна към ниска температура и гответе, докато омекне напълно или около 40 минути.

Добавете картофите в тенджерата. Залейте с бульона. Оставете течността да заври и отново намалете котлона. Оставете да къкри 30 минути, докато и картофите омекнат. След това пасирайте супата с пасатор или в блендер. Добавете двата вида сметана. Разбъркайте добре. Увеличете котлона. Добавете още малко сол и пипер. Внимавайте супата да не заври отново.

Сервирайте супата гарнирана с още малко заквасена сметана и листенца магданоз.

Снимка: Pexels

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай