Меню

Горещ шоколад с ягоди и маршмелоу

31 март 2022 | 05:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
½ чаша какао на прах 
½ чаша захар
12 бр. големи ягоди 
1 и ¼ чаши прясно мляко 
За декориране: 
Бонбони маршмелоу 
Цветни или шоколадови пръчици
40 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете ягодите. Сложете ги в кухненския робот. Добавете ¼ чаша мляко и пасирайте до гладка смес. В малка тенджера на среден огън смесете какаото и захарта. Разбъркайте добре. Добавете 1 чаша прясно мляко и варете, докато се смеси и получи гладка текстура.

В тенджерата добавете ягодовата смес и разбърквайте, докато сместа заври. След като заври, свалете от котлона и оставете да изстине съвсем леко. Разпределете в подходящи чаши и гарнирайте с маршмелоу и пръчици, които да се разтопят в горещия шоколад.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай