Бисквити със сирене пекорино
24 Мар 2022 | 12:34 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 45 мин Порции: 12-15
Продукти:
- 100 – 150 г настъргано сирене пекорино
- 150 г меко масло
- 200 г брашно
- 2-3 жълтъка
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 ч. л. сладък червен пипер
- сол на вкус и по желание
Приготвяне:
В дълбока купа комбинирайте маслото и брашното. Бъркайте с ръце, шпатула или миксер. Трябва да се получи ронлива консистенция. След това добавете сиренето, жълтъците и подправките. Омесете хубаво тесто и го оформете на топка. Увийте го в свежо фолио (но не стегнато) и разточете с точилка, докато се получи лист с дебелина около 1-1,5 см. След това ползвайте формички за изрязване на тестото. Подредете изрязаните парчета в леко намазнена тава постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса докато бисквитите станат златистокафяви. Може да ги сервирате с любимите ви сосове.
Снимка: iStock
Вижте още: