Меню

Шотландски яйца

4 март 2022 | 05:34 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
Олио за пържене 
6 големи яйца 
600 г кайма (може и от сурова наденица) 
1 чаена лъжица горчица 
1 щипка индийско орехче 
1 щипка лют червен пипер 
1 чаша галета
½ чаша брашно 
2 разбити яйца за овалване
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сварете яйцата. След това ги охладете със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Обелете ги внимателно и оставете настрана.

Смесете каймата, горчицата, подправките и омесете. Оформете 6 броя топки. Всяка топка поставете върху найлоново фолио и притиснете добре, така че да стане плоска и по-широка. В центъра сложете по едно яйце. Увийте каймата около яйцето, така че да го обгърне плътно.

Оваляйте всяка топка в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Пържете до златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай