Готварство

Солени мъфини с кайма, яйца и кашкавал

02 Мар 2022 | 09:40 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 12
Солени мъфини с кайма, яйца и кашкавал

Продукти:

  • 500 г кайма (може и от сурова наденица)
  • 12 яйца
  • ½ чаша ситно нарязан лук
  • ½ чаша нарязани чушки
  • ½ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаена лъжица чесън на гранули
  • ½ чаша настърган кашкавал

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете 12 форми за мъфини с мазнина.

Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Изстискайте каймата от надениците в тигана. Запържете до златисто или за около 10 минути. Отцедете от мазнината. Разбийте яйцата в купа. Добавете лука, чушката, солта, пипера, чесъна. Добавете каймата и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре сместа и я разпределете във формите за мъфини.

Печете до златисто или за около 30 минути. Извадете от фурната и изчакайте да изстинат малко, преди да ги извадите от формите. Възможно е да спаднат леко след като изстинат.

Снимка: iStock

Опитайте още: