Меню

Шоколадова глазура за кексове и сладкиши

30 април 2022 | 12:14 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
30 г шоколад, начупен
225 г крема сирене 
4 чаши пудра захар 
1 супена лъжица ванилов екстракт 
1/8 чаена лъжица сол 
2 супени лъжици кондензирано мляко
15 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Всички съставки трябва да са на стайна температура. Разтопете шоколада на водна баня до пълното му втечняване, като разбърквате постоянно. В голяма купа разбийте крема сиренето с миксер до пухкавост. Добавете разтопения и леко охладен шоколад. Разбийте, докато се смесят. Добавете ванилията и солта. Разбийте. Добавете на части и пудра захарта, като разбивате след всяко добавяне, докато съставките се смесят изцяло. На тънка струя добавете и кондензираното мляко, докато миксерът работи на бързи обороти.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай