Меню

Пилешки бутчета по средиземноморска рецепта

9 март 2022 | 06:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6-8 пилешки бутчета
100 мл бяло вино
1 глава червен лук
200 г маслини по ваш избор, може и микс
1 прясна люта чушка, която може да замените с обикновена, ако не обичате люто
1 супена лъжица каперси
1 стрита скилидка чесън
½ ч.ч. вода
600 мл доматен сос
сол, черен пипер и зехтин на вкус
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В дълбок тиган или тенджера загрейте зехтина. Овкусете месото с малко сол и черен пипер. Сложете в го в тигана и когато започне леко да променя цвета си, може да добавите виното. Гответе докато бутчетата станат златисти, след което ги отделете в чиния. Към мазнината и виното, в което сте ги запържили следва да добавите нарязаните маслини, лук, чесъна, чушката. Гответе ги 2-3 минути и прибавете доматения сос и водата. Разбъркайте добре и сложете бутчетата. По желание може да овкусите с още сол и черен пипер на вкус. Намалете котлона и гответе поне 40 минути или до готовност на месото.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай