Меню

Хрупкави свински котлети с пресни билки

11 март 2022 | 11:47 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
6 бр. свински котлети 
Сол и черен пипер на вкус 
1 чаша брашно
2 яйца, разбити 
2 чаши галета
4 супени лъжици пресни билки по избор, ситно нарязани (розмарин, естрагон, мащерка, риган, майорана)
3 супени лъжици настърган пармезан 
½ чаша зехтин
Морска сол за поръсване
45 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Овкусете котлетите със сол и пипер. В плитки чинии сложете брашното, разбитите яйца и галетата. Добавете билките и пармезана към чинията с галетата. Разбъркайте.

Потопете всеки котлет в брашното, изтупайте. Потопете в яйцата и накрая в галетата с билките. Постарайте се да полепнат плътно навсякъде по месото. Загрейте зехтина в дълбок тиган на средна температура. Пържете котлетите до златисто от всяка страна. Отцедете върху хартия, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай