Меню

Крем супа с карфиол и къри

20 март 2022 | 12:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 чаши карфиол на розички  
2 чаени лъжици къри на прах 
3 супени лъжици зехтин
1 чаша лук, ситно нарязан 
2 чаши зеленчуков бульон, разтворен 
1 чаша мляко от кашу 
3 супени лъжици мая 
1 чаена лъжица сол
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете карфиола с къри пудрата и две супени лъжици от зехтина. Разбъркайте добре, може и с ръце, докато се овкуси навсякъде. Разпръснете в тава за печене с хартия. Печете в загрята фурна, докато омекне и хване загар или за около 45 минути.

Междувременно загрейте останалата една лъжица зехтин в тиган на средна температура. Запържете лука, като разбърквате постоянно, докато омекне или около 5-6 минути.

Добавете печения карфиол в тигана към лука. Залейте с бульона, млякото от кашу, маята, солта. Разбъркайте и оставете да заври на средна към висока температура за няколко минути. Свалете от котлона. Пасирайте с пасатор или в блендер, докато се получи кремообразна смес.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
шеф ( преди 2 години )
Интерсно как ще стане това в "тиган"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 2 години )
До Еni: Благодарим, че забелязахте. Не сме безгрешни, поправихме заглавието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Еni ( преди 2 години )
Четете ли какво публикувате? Крем супа с броколи!!! А в рецептата карфиол!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар