Меню

Паниран артишок

1 май 2022 | 05:56 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 глави артишок 
200 г брашно 
200 мл прясно мляко 
25 мл зехтин 
1 супена лъжица сол
1 яйце 
1 лимон, нарязан на четвъртини 
Олио за пържене
120 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното, солта, зехтина и яйцето в купа. Разбъркайте. Добавете млякото. Разбийте с телена бъркалка, докато се получи изцяло гладка смес. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилник за 1 час.

Междувременно почистете артишока, като изрежете най-външните листа, които са и най-твърди, докато стигнете до сърцевината. Нарежете на четвъртини. Почистете стъблото. Поставете артишока в съд със студена вода заедно с нарязания лимон, така че водата да покрива артишока. Така няма да потъмнее и да се разкашка при панирането.

След около 30 минути отцедете върху кухненска хартия и попийте излишната вода. Оваляйте артишока в панировката, така че да покрие навсякъде. Пържете за няколко минути в сгорещено олио или до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай