Готварство

Домашните чеснови хлебчета на баба

03 Апр 2022 | 06:34 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 30 мин Порции: 4
Домашните чеснови хлебчета на баба

Продукти:

  • ½ чаша масло, размекнато
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 4 скилидки чесън, пресован
  • 1 супена лъжица чесън на гранули
  • 1 супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан
  • ½ чаена лъжица сол
  • 4 филийки хляб

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Постелете тава за печене с алуминиево фолио. Смесете мекото масло, зехтина, чесъна, чесновите гранули, магданоза и солта в купа. Разбъркайте много добре, докато се смесят напълно.

Намажете всяка филийка хляб със сместа. Подредете филийките в тавата. Печете за около 25-30 минути или до получаване на златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още: