Домашните чеснови хлебчета на баба
03 Апр 2022 | 06:34 | Илияна Николова Време на приготвяне: 30 мин Порции: 4
Продукти:
- ½ чаша масло, размекнато
- 3 супени лъжици зехтин
- 4 скилидки чесън, пресован
- 1 супена лъжица чесън на гранули
- 1 супена лъжица пресен магданоз, ситно нарязан
- ½ чаена лъжица сол
- 4 филийки хляб
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Постелете тава за печене с алуминиево фолио. Смесете мекото масло, зехтина, чесъна, чесновите гранули, магданоза и солта в купа. Разбъркайте много добре, докато се смесят напълно.
Намажете всяка филийка хляб със сместа. Подредете филийките в тавата. Печете за около 25-30 минути или до получаване на златиста коричка.
Снимка: iStock
Вижте още: