Меню

Фетучини Алфредо с шунка и аспержи

4 април 2022 | 15:33 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г фетучини 
225 г аспержи 
½ чаша масло 
2 чаши сметана
¾ чаша настърган пармезан 
¼ чаена лъжица чесън на прах 
¼ чаена лъжица черен пипер 
1 щипка лют червен пипер 
500 г шунка, нарязана
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Сложете вода на котлона да заври. Добавете малко сол и сварете пастата за 8 минути. Отцедете и оставете настрана. В същата вода сварете аспержите за 5 минути. Отцедете.

В тиган на средна температура разтопете маслото. Добавете сметаната. Когато сместа започне да образува балончета, добавете пармезана, чесъна, двата вида пипер. Разбъркайте добре. Сосът ще започне да се сгъстява леко. Разбърквайте постоянно. След като видите, че се сгъстява, добавете шунката. Накрая добавете пастата и аспержите. Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай