Меню

Паста орзо ала Качо е пепе

14 април 2022 | 12:52 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
½ чаша нарязан лук 
2 скилидки чесън, пресован 
1 и ¼ чаши паста орзо 
2 чаши пилешки бульон 
¼ чаша мътеница или сметана 
½ чаена лъжица черен пипер 
¼ чаена лъжица сол 
¼ чаша настърган пармезан 
Пресен магданоз за поръсване
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте котлона на средна температура. Затоплете зехтина в тиган. В него запържете чесъна и лука, докато омекнат или 2 минути. Добавете пастата орзо. Разбърквайте, докато полепне добре с вкусовете на лука и чесъна. Добавете бульона, мътеницата, солта и пипера. Разбъркайте. Оставете да заври.

Намалете котлона и оставете пастата да се свари, като разбърквате от време на време. Ще отнеме около 10 минути да стане сварена и кремообразна. Свалете от котлона и добавете пармезана. Разбъркайте. Поръсете с пресен магданоз, ситно нарязан. Сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

  • 15 рецепти от италианската кухня, различни от паста
  • Как бихте оценили рецептата?
    Коментирай