Готварство

Малки хлебчета с моцарела, масло и чесън

17 Апр 2022 | 11:27 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10-12
Малки хлебчета с моцарела, масло и чесън

Продукти:

  • 400 г тесто за пица
  • 250 г настъргана моцарела
  • За намазване:
  • 100 г разтопено масло
  • 3 стрити скилидки чесън
  • няколко стръка наситнен пресен магданоз
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Тестото за пица се накъсва на по-малки парчета. Размерът им зависи от това колко големи искате да бъдат хлебчетата. Всяко парче тесто се разточва леко. В средата му се слага от настърганата моцарела, след което с пръсти внимателно съберете тестото и леко оформете топче. Подредете вече напълнените с моцарела топчета в тава върху хартия за печене.

Комбинирайте в купичка разтопеното масло с подправките и хубаво намажете с тази смес всяко топче. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-12 минути или до готовност.
Ако ви е останало от сместа за намазване, може да я сервирате с готовите хлебчета.

Снимка: iStock

Вижте още: