Готварство

Маслени сладки с крема сирене и конфитюр

09 Апр 2022 | 05:05 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Маслени сладки с крема сирене и конфитюр

Продукти:

  • 1 чаша меко масло
  • 225 г крема сирене, меко
  • 2 и ½ чаши брашно
  • ½ чаша конфитюр по избор

Приготвяне:

В голяма купа смесете маслото и крема сиренето. Разбъркайте с миксер до гладка пухкава смес. Внимателно добавете брашното към сместа на части. Разбивайте. Омесете. Разделете тестото на 4 топки. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилник за 1-2 часа.

Върху набрашнена повърхност разточете тестото в квадратна или правоъгълна форма. Нарежете го на квадрати със средна големина. Поставете конфитюр откъм едната страна на тестото. Прегънете квадратите през средата така, че да се получи триъгълник. Намокрете ъгълчетата с четка с вода, за да можете да прилепите тестото така, че да се затвори добре. Притиснете.

Подредете в тава с хартия за печене. Печете за около 20 минути или до златисто. Оставете сладките да изстинат, преди да сервирате. По желание може да поръсите с пудра захар.

Забележка: Може да оформите сладките, без да ги затваряте, та плънката да се вижда в средата. За целта прегънете само краищата до половина, за да се вижда пълнежът в средата.

Снимка: iStock

Вижте още: