Меню

Нектарини на грил с бурата и мед

22 юни 2022 | 05:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 големи нектарини, нарязани на половини 
Спрей за готвене
250 г сирене бурата 
2 супени лъжици мед
12 листенца прясна мента 
Морска сол на люспи за поръсване
30 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте скарата на средна към висока температура. Напръскайте нектарините със спрея за готвене. Поставете ги на скарата откъм месестата вътрешна част първо да се запекат за около 5 минути. Междувременно отцедете буратата. Нарежете я на 6 еднакви парчета.

Обърнете нектарините да се запекат и от другата страна. Свалете ги от скарата. Подредете по едно парче бурата върху всяка нектарина. Капнете малко мед и украсете с прясна мента. Поръсете с малко морска сол, за да подчертаете сладостта на десерта.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай