Нектарини на грил с бурата и мед
22 Юни 2022 | 05:15 | Илияна Николова Време на приготвяне: 30 мин Порции: 6
Продукти:
- 3 големи нектарини, нарязани на половини
- Спрей за готвене
- 250 г сирене бурата
- 2 супени лъжици мед
- 12 листенца прясна мента
- Морска сол на люспи за поръсване
Приготвяне:
Загрейте скарата на средна към висока температура. Напръскайте нектарините със спрея за готвене. Поставете ги на скарата откъм месестата вътрешна част първо да се запекат за около 5 минути. Междувременно отцедете буратата. Нарежете я на 6 еднакви парчета.
Обърнете нектарините да се запекат и от другата страна. Свалете ги от скарата. Подредете по едно парче бурата върху всяка нектарина. Капнете малко мед и украсете с прясна мента. Поръсете с малко морска сол, за да подчертаете сладостта на десерта.
Снимка: iStock
Вижте още: