Меню

Тайландско къри с пиле и ананас

22 юни 2022 | 06:08 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши ориз жасмин
1 л вода
¼ чаша червена паста къри 
400 мл кокосово мляко
2 бр. пилешки гърди, нарязани на ивици
3 супени лъжици рибен сос
¼ чаша бяла захар
1 и ½ чаши бамбукови кълнове 
½ червена чушка на жулиени 
½ зелена чушка на жулиени 
½ глава лук, нарязан
1 чаша нарязан ананас от консерва, отцеден
40 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете водата и ориза в тенджера на котлона. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри под капак за 25 минути.

В купа смесете къри пастата с половината от кокосовото мляко. Разбийте с телена бъркалка. Прехвърлете ги в дълбок тиган. Добавете останалото кокосово мляко, пилето, рибения сос, захарта и кълновете. Оставете да започне да ври и гответе около 15 минути с разбъркване.

Отделно смесете двете чушки и лука. Добавете ги в тигана. Продължете да готвите с разбъркване за 10 минути, докато зеленчуците омекнат, а пилешкото се запържи и сготви добре. Свалете от огъня. Добавете ананаса, разбъркайте. Сервирайте върху канапе от ориза.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай