Печено сирене рикота с пармезан и подправки
23 Апр 2022 | 06:10 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 40 мин Порции: 1
Продукти:
- 350 г сирене рикота
- 1 голямо яйце
- 30 г настърган пармезан + 1 с.л. за поръсване
- 1/2 чаена лъжичка риган
- сол – по желание и на вкус
- черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин
Приготвяне:
С телена бъркалка разбийте яйцето. След това добавете към него рикотата, пармезана, подправките и отново разбийте добре. Изсипете сместа в малка тава с незалепващо покритие. Поръсете с 1 супена лъжица пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-30 минути или докато се получи хубава златистокафява коричка. Извадете от фурната сиренето и го поръсете с 1 супена лъжица зехтин. Сервирайте с хубав хляб, нарязани домати, маслини.
Снимка: iStock
Вижте още: