Готварство

Печено сирене рикота с пармезан и подправки

23 Апр 2022 | 06:10 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 1
Печено сирене рикота с пармезан и подправки

Продукти:

  • 350 г сирене рикота
  • 1 голямо яйце
  • 30 г настърган пармезан + 1 с.л. за поръсване
  • 1/2 чаена лъжичка риган
  • сол – по желание и на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 1 супена лъжица зехтин

Приготвяне:

С телена бъркалка разбийте яйцето. След това добавете към него рикотата, пармезана, подправките и отново разбийте добре. Изсипете сместа в малка тава с незалепващо покритие. Поръсете с 1 супена лъжица пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-30 минути или докато се получи хубава златистокафява коричка. Извадете от фурната сиренето и го поръсете с 1 супена лъжица зехтин. Сервирайте с хубав хляб, нарязани домати, маслини.

Снимка: iStock

Вижте още: