Бърз домашен хляб с лимец и чубрица
02 Май 2022 | 07:38 | Аз жената
Продукти:
- 400 г кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. оцет
- щипка чубрица или друга подправка по ваш вкус
- 3 чаени чаши брашно от лимец
- 2 яйца
- 2 с.л. зехтин или друга мазнина
- 50 г маслини или сушени домати, по ваш вкус
Приготвяне:
Смесете киселото мляко, содата и оцета. Разбъркайте добре сместа, докато шупне содата. След това добавете яйцата и мазнината (зехтин или олио). После добавете лимецовото брашно и подправките. Бъркайте, докато получите хомогенна смес. Към нея добавете нарязаните маслини или сушените домати.
Отново разбъркайте, за да се смесят всички съставки. Изсипете готовата смес в намазнена форма или тава. Печете хляба в предварително загрята фурна на 200 градуса. Необходимото време за изпичане е около 40-50 минути.
Рецептата и снимките са предоставени от нашата читателка Мария Василева.
Вижте още: