Готварство

Киш със сьомга и чедър

11 Май 2022 | 05:57 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Киш със сьомга и чедър

Продукти:

  • 230 г настърган чедър
  • ¼ чаша лук, ситно нарязан
  • 4 яйца
  • 350 мл кондензирано мляко, неподсладено
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка чеснов прах
  • 1 щипка сушен магданоз
  • 1 щипка салвия (по желание)
  • 430 г пушена сьомга, нарязана
  • 1 пакет тесто за киш или пай, замразено
  • ½ чаша настърган чедър за поръсване

Приготвяне:

Загрейте фурната на 190 градуса. В купата на блендер или кухненски робот поставете чедъра, лука, яйцата и кондензираното мляко. Овкусете с подправките. Пасирайте до гладка смес. Поставете тестото в тава за печене, може да е леко намазнена. Разпръснете нарязаната риба върху тестото. Поръсете с оставащата ¼ чаша настърган чедър. Залейте с пасираната смес. Отгоре поръсете с още ¼ чаша настърган чедър.

Печете в загрятата фурна за около 30 минути или до златиста коричка. Друг ориентир е сухата клечка при проба.

Снимка: iStock

Опитайте още: