
Продукти:
- 230 г настърган чедър
- ¼ чаша лук, ситно нарязан
- 4 яйца
- 350 мл кондензирано мляко, неподсладено
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка чеснов прах
- 1 щипка сушен магданоз
- 1 щипка салвия (по желание)
- 430 г пушена сьомга, нарязана
- 1 пакет тесто за киш или пай, замразено
- ½ чаша настърган чедър за поръсване
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. В купата на блендер или кухненски робот поставете чедъра, лука, яйцата и кондензираното мляко. Овкусете с подправките. Пасирайте до гладка смес. Поставете тестото в тава за печене, може да е леко намазнена. Разпръснете нарязаната риба върху тестото. Поръсете с оставащата ¼ чаша настърган чедър. Залейте с пасираната смес. Отгоре поръсете с още ¼ чаша настърган чедър.
Печете в загрятата фурна за около 30 минути или до златиста коричка. Друг ориентир е сухата клечка при проба.
Снимка: iStock
Опитайте още: