Готварство

Пилешко с гъби и кремообразен сос с пармезан

04 Юни 2022 | 05:48 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Пилешко с гъби и кремообразен сос с пармезан

Продукти:

  • 4 бр. пилешки гърди без кост
  • 2 супени лъжици зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 225 г гъби, нарязани
  • За кремообразния сос:
  • ¼ чаша масло
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 супена лъжица брашно
  • ½ чаша пилешки бульон
  • 1 чаша сметана
  • ½ чаша настърган пармезан
  • ½ чаена лъжица чесън на гранули
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 чаша пресен лук, нарязан

Приготвяне:

В голям тиган добавете зехтина и загрейте на средна към висока температура. Добавете пилешкото, нарязано на едри парчета и запържете до златисто от всяка страна по 3 до 5 минути. Извадете пилешкото и го оставете настрана. В тигана добавете гъбите и разбърквайте няколко минути, докато омекнат. Извадете и оставете настрана.

За да направите соса, в тигана добавете маслото и го разтопете. Добавете чесъна и разбърквайте, докато омекне. Добавете брашното и разбъркайте, докато се сгъсти и разтвори. Прибавете бульона, сметаната, пармезана, чесъна на прах, солта и пипера. Разбъркайте. Добавете нарязания лук и гответе още няколко минути. Върнете пилешкото и гъбите в тигана. Разбъркайте, за да се смесят всички вкусове и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още: