Меню

Паста „Болонезе“ в мултикукър

19 май 2022 | 11:49 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
1 чаша моркови, нарязани ситно
1 глава лук, нарязан ситно
2 скилидки чесън, пресован 
500 г телешка кайма 
1 и ½ чаши прясно мляко 
800 г домати от консерва, нарязани ситно
170 г доматена паста 
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер 
1 чаена лъжица сушен босилек 
1 чаена лъжица сушен риган
¼ чаена лъжица едри люспи лют червен пипер 
¼ чаша настърган пармезан
90 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В голям тиган на средна температура загрейте зехтина. В него задушете морковите, лука, чесъна, докато омекнат за около 10 минути. Добавете каймата в тигана. Разбърквайте, докато се натроши и потъмнее, и се смеси със зеленчуците. Разбърквайте, докато покафенее. Отцедете излишната мазнина от тигана. Добавете 1 чаша мляко. Оставете да заври, намалете котлона на слаб огън и оставете да къкри, докато течността се абсорбира или около 15 минути.

Поставете телешкото и зеленчуците в купата на мултикукъра. Настройте на висока температура. Добавете доматите, доматената паста, солта, пипера, ригана, босилека и лютия пипер. Пуснете да се готви 1 час. През това време смесете половин чаша мляко с настъргания пармезан. Разбъркайте добре. Добавете соса и пуснете да се готви още половин час. Сервирайте соса „Болонезе“ върху канапе от сварена паста алденте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай