Готварство

Паста „Примавера“

16 Май 2022 | 06:28 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 6
Паста „Примавера“

Продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 малка тиквичка, нарязана
  • ½ чаша грах, варен или замразен
  • ½ чушка, нарязана
  • 150 г чери домати
  • 1 малък морков, нарязан
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • 1 щипка италиански микс подправки
  • 1 супена лъжица пресен босилек
  • ½ чаша настърган пармезан
  • 1 пакет паста
  • Сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и запазете водата. В голям дълбок тиган сложете зехтина и маслото. Загрейте на средна към висока температура. След като се загрее добре, добавете зеленчуците и чесъна. Сотирайте, като разбърквате често за около 5 минути.

Добавете лимоновия сок, босилека и италианската подправка. Преди да сложите пастата, добавете малко от водата в тигана. Добавете и пастата. Преди да сервирате, добавете пармезана. Овкусете със сол и пипер.

Забележка: Тиквичката може да е предварително грилована по желание.

Снимка: iStock

Вижте още: