Готварство

Пилешки бутчета с чесън и лайм

14 Май 2022 | 05:20 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Пилешки бутчета с чесън и лайм

Продукти:

  • ¼ чаша зехтин
  • 1 голям лайм, изстискан
  • 2 чаена лъжичка чесън на прах или скилидка (пресована)
  • 2 чаени лъжици лук на прах
  • 1 чаена лъжица чили
  • 1 чаена лъжица сушен риган
  • 1 чаена лъжица магданоз
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • 10 бр. пилешки бутчета

Приготвяне:

Смесете зехтина, сока от лайм, подправките и разбъркайте. Потопете бутчетата в маринатата или я сложете в найлонов плик с цип заедно с бутчетата. Раздрусайте, за да полепне навсякъде. Ако нямате такава торбичка, просто оваляйте добре месото в маринатата.

Оставете бутчетата в хладилник за 2 часа или за през нощта да се мариноват добре. Загрейте фурната на 220 градуса. Печете под фолио за около 45 минути. Свалете фолиото и печете още до златиста коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още: