Чийзкейк с течен шоколад
16 Май 2022 | 14:32 | Илияна Николова Време на приготвяне: 45 мин Порции: 10
Продукти:
- 400 г течен шоколад
- 400 г бисквити грахам, може и с какао
- 100 г масло, разтопено
- 225 г крема сирене
- Шоколад за украса
Приготвяне:
Сложете бисквитите в блендера. Натрошете ги, докато се получат дребни трохи. Добавете маслото и разбъркайте. Притиснете основата на дъното на форма за чийзкейк и сложете в хладилник за 15 минути да стегне.
През това време направете крема. Разбийте заедно течния шоколад и крема сиренето с миксер. Излейте крема върху основата. Приберете в хладилник за 4 до 6 часа или за през нощта. Преди да сервирате направете украса, като настържете на едри парчета малко шоколад. Поръсете отгоре.
Снимка: iStock
Вижте още: