Готварство

Домашен зеленчуков бульон

20 Май 2022 | 05:06 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 50 мин Порции: 1
Домашен зеленчуков бульон

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 голяма глава лук, нарязан
  • 2 стръка целина, почистена от листа
  • 2 големи моркова
  • 1 връзка пресен лук, нарязан
  • 8 скилидки чесън, пресован
  • 8 стръка пресен магданоз
  • 6 стръка прясна мащерка
  • 2 големи дафинови листа
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 л вода

Приготвяне:

Нарежете зеленчуците на по-едро. Колкото по-едри са парчетата, толкова по-бързо зеленчуците ще придадат вкуса си. 

Загрейте мазнината в дълбока тенджера. В нея задушете лука, целината, морковите, пресния лук, чесъна, мащерката, дафиновия лист. Разбъркайте за около 10 минути. Добавете сол и налейте водата. Оставете да заври. Намалете котлона на слабо, добавете магданоза, покрийте и оставете да къкри 30 минути. Прецедете и отстранете зеленчуците. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

3 рецепти за домашен бульон за много силен имунитет

Домашен бульон от пилешки гърди и зеленчуци