Хрупкави пилешки чеснови хапки
21 Май 2022 | 06:08 | Илияна Николова Време на приготвяне: 40 мин Порции: 4
Продукти:
- 3 чаши брашно
- 2 чаени лъжици чесън на гранули
- ½ чаена лъжица сол
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- 2 яйца
- 2 супени лъжици пресен лимонов сок
- Олио за пържене
- 3 бр. пилешки гърди, нарязани на кубчета
Приготвяне:
Смесете брашното, чесъна, солта и пипера в купа. Разбъркайте. Отделно разбийте яйцата с лимоновия сок. Загрейте олиото в тенджера на средна температура.
Потопете всяко късче пилешко в брашното, след това в яйцата, след това обратно в брашното. Пържете до златисто. Отцедете върху хартия преди сервиране.
Снимка: istock
Опитайте още: