Класически чийзкейк "Ню Йорк"
25 Май 2022 | 05:46 | Илияна Николова Време на приготвяне: 90 мин Порции: 10
Продукти:
- 2 чаши бисквити грахам, натрошени на трохи
- 2 супени лъжици масло, разтопено
- 225 г крема сирене
- 1 и ½ чаши захар
- ¾ чаша прясно мляко
- 4 яйца
- 1 чаша заквасена сметана
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- ¼ чаша брашно
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете кръгла форма за печене с подвижно дъно и покрийте с хартия.
В купа смесете натрошените бисквити с маслото. Разбъркайте. Прехвърлете във формата и притиснете към дъното, за да направите основата.
В друга купа смесете крема сиренето и захарта. Разбийте с миксер до гладка смес. Добавете млякото и яйцата, едно по едно, като не спирате да разбивате, за да се смесят добре. Добавете заквасената сметана, ванилията и брашното. Разбийте до гладка смес. Залейте основата на чийзкейка с пълнежа.
Печете в загрята фурна за 1 час. Изключете фурната и оставете сладкиша да изстине вътре на затворена врата за още 5-6 часа. Така ще се предотврати напукване на горната му част. Извадете от фурната и сложете в хладилник за минимум час преди сервиране.
Снимка: istock
Опитайте още:
Апетитни рецепти за домашен чийзкейк
Лесни рецепти за домашен чийзкейк
Чийзкейк с течен шоколад