Салата с нахут, риба тон и сирене
01 Юни 2022 | 15:36 | Илияна Николова Време на приготвяне: 20 мин Порции: 4
Продукти:
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица каперси
- 1 супена лъжица шалот, нарязан
- ¼ чаена лъжица сол
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- 300 г нахут от консерва, отцеден
- 200 г риба тон от консерва, отцедена
- 1 чаша домати, нарязани
- 1 чаша нарязана краставица
- ½ чаша натрошено сирене
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаша къдрава салата, накъсана
Приготвяне:
Разбъркайте заедно лимоновия сок, каперсите, шалота, солта и пипера. Оставете да престои така поне 5 минути.
В голяма купа смесете нахута, рибата тон, доматите, краставицата, сиренето и разбъркайте. Добавете дресинга към салатата. Разбъркайте добре, за да полепне навсякъде. Накрая добавете къдравата салата и разбъркайте отново.
Снимка: iStock
Вижте още: