Готварство

Кето чеснови пилешки бутчета в еърфрайър

08 Юни 2022 | 06:06 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 180 мин Порции: 4
Кето чеснови пилешки бутчета в еърфрайър

Продукти:

  • ¼ чаша лимонов сок
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица дижонска горчица
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • ¼ чаена лъжица сол
  • 1/8 чаена лъжица черен пипер
  • 4 бр. пилешки бутчета
  • 4 резена лимон

Приготвяне:

Разбъркайте лимоновия сок, зехтина, горчицата, чесъна, солта и пипера в купа. Поставете бутчетата в маринатата. Оваляйте добре и покрийте с капак. Охладете в хладилник за поне 2 часа.

Загрейте еърфрайъра на 175 градуса. Извадете пилето от маринатата и отцедете. Поставете бутчетата в кошницата на еърфрайъра. Гответе, докато месото порозовее и започне да се отделя от кокала. Ще отнеме около 25-30 минути.

Снимка: iStock

Вижте още: