
Продукти:
- 235 г брашно
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 2 големи яйца
- 1 жълтък
- 150 г захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 140 г масло като от него си отделете и за намазване на тавата
- 90 мл прясно мляко
- около 200 г течен шоколад
Приготвяне:
В дълбока купа комбинирайте брашното, бакпулвера и солта. Отделно с помощта на миксер разбийте яйцата, жълтъка, ванилията и захарта, докато станат леко пухкави. Постепенно добавете разтопеното, но не вряло масло. След това може да добавите сухите съставки и млякото и отново разбийте с миксер до получаването на гладко тесто.
В подходяща тава за печене, която предварително сте намазнили леко и набрашнили, изсипете половината от тестото. Отгоре може да добавите течния шоколад, като разпределите равномерно. Завършете с останалата част от тестото. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути или до готовност.
Снимка: iStock
Вижте още: