Готварство

Кекс с течен шоколад

12 Юни 2022 | 06:27 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Кекс с течен шоколад

Продукти:

  • 235 г брашно
  • 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 2 големи яйца
  • 1 жълтък
  • 150 г захар
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 140 г масло като от него си отделете и за намазване на тавата
  • 90 мл прясно мляко
  • около 200 г течен шоколад

Приготвяне:

В дълбока купа комбинирайте брашното, бакпулвера и солта. Отделно с помощта на миксер разбийте яйцата, жълтъка, ванилията и захарта, докато станат леко пухкави. Постепенно добавете разтопеното, но не вряло масло. След това може да добавите сухите съставки и млякото и отново разбийте с миксер до получаването на гладко тесто.

В подходяща тава за печене, която предварително сте намазнили леко и набрашнили, изсипете половината от тестото. Отгоре може да добавите течния шоколад, като разпределите равномерно. Завършете с останалата част от тестото. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Вижте още: