Готварство

Домашен сладолед без машина с течен шоколад

13 Юни 2022 | 05:59 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 240 мин.10-12 Порции:
Домашен сладолед без машина с течен шоколад

Продукти:

  • 320 мл течна сладка сметана за разбиване
  • 116 мл подсладено кондензирано мляко
  • 100 г настърган шоколад по ваш избор
  • 3-4 с.л. течен шоколад на стайна температура

Приготвяне:

В купа разбийте с миксер сметаната до твърди връхчета, която е добре преди това да е била в хладилник за няколко часа. Сипете в купа кондензираното мляко и добавете към него малко количество от сметаната, разбъркайте. След това сложете останалата сметана и настъргания шоколад. Всичко се разбърква добре и се слага в подходяща форма – кексова, йенска или друга, която имате за домашен сладолед. Отгоре поръсете добре с течния шоколад и леко разбъркайте. Покрийте формата със свежо фолио и поставете сладоледа за няколко часа в камерата.

Снимка: iStock

Вижте още: