Готварство

Солени маслени бисквити с колбас и грюер

10 Юли 2022 | 05:27 |
Рейтинг:
4 от 2 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 10
Солени маслени бисквити с колбас и грюер

Продукти:

  • 120 г колбас по избор, ситно нарязан
  • 2 чаши брашно
  • 1 и ¾ чаени лъжици бакпулвер
  • ¼ чаена лъжица сода
  • 1 и ¼ чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица прясна мащерка, нарязана
  • ¼ чаена лъжица червен пипер
  • 6 супени лъжици студено масло на кубчета
  • 85 г сирене грюер, настъргано (или пармезан)
  • 1 и ¼ чаши мътеница

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Постелете хартия за печене в тава. В голяма купа пресейте брашното, содата, бакпулвера, солта, добавете мащерката и пипера. Разбъркайте. Добавете маслото и с ръце размачкайте, докато се получат трохи. Добавете колбаса и настърганото сирене.

Добавете мътеницата. Омесете меко тесто. С помощта на лъжица разпределете едрите бисквити върху хартията в тавата. Печете в загрята фурна за около 25 минути. Оставете да изстинат върху решетка поне 10 минути, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още: