Готварство

Солени бухти със сирене рикота

17 Юни 2022 | 05:32 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 90 мин Порции: 6
Солени бухти със сирене рикота

Продукти:

  • 250 г сирене рикота
  • 1 голямо яйце
  • 2-3 супени лъжици брашно
  • 1-2 стръка нарязан зелен лук
  • 1-2 стръка пресен наситнен магданоз
  • 1 стрита скилидка чесън
  • сол, черен пипер на вкус
  • зехтин за пърженето

Приготвяне:

В голяма купа комбинирайте всички съставки, като може да разбърквате с вилица или шпатула. След това купата се покрива със свежо фолио и се поставя в хладилник за 1-2 часа. В голям тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина. С помощта на супена лъжица оформете малки бухти, сипвайки от сместа. Пържете от всяка страна около 6-8 минути или до златисто. Готовите бухти се слагат за кратко в чиния върху салфетка или домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервирайте с любимия ви сос. 

Снимка: iStock

Вижте още: