Меню

Рецепта за барбекю сос

29 юни 2022 | 05:51 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и 1/2 ч.ч. кетчуп
1/2 ч.ч. ябълков оцет
1/4 ч.ч. сос Уорчестър
3/4 ч.ч. светлокафява захар
2 супени лъжици жълта горчица
червен и черен пипер на вкус
2 ч. л. лук на прах
4 стрити скилидки чесън
1/2 чаша вода
25 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

В подходяща тенджера сложете всички съставки и разбъркайте. Поставете на котлона и след като сместа заври, намалете мощността и оставете да ври без капак, за да се сгъсти сосът. Опитайте на вкус как е и ако е необходимо добавете още подправки на вкус. Щом сосът е готов трябва да се охлади напълно на стайна температура. Може да се съхранява в стъклен буркан в хладилник за около 2 седмици. С този сос може да сервирате картофки, бургери, месо.

Снимка: iStock

Вижте също:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай