Готварство

Дзадзики с пилешко месо

07 Юли 2022 | 05:53 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2-3
Дзадзики с пилешко месо

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди без кост и кожа
  • За маринатата на месото:
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. лук на прах
  • 1/2 ч.л. сушен риган
  • 1/2 ч.л. смляна мащерка
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. пресен лимонов сок
  • Съставки за дзадзики:
  • 400 г цедено кисело мляко
  • 1 голяма краставица
  • 2 стрити скилидки чесън
  • 2-3 стръка наситнен пресен копър
  • 3-4 с.л. сок от пресен лимон
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

В купа комбинирайте съставките за месото. Овкусете го добре и оставете да се маринова за 30 минути. След това го пригответе на грил тиган или обикновен с незалепващо покритие. Отделно комбинирайте съставките за дзадзикито, като нарежете обелената краставица на малки кубчета. Изпеченото месо се оставя да се охлади, след което се нарязва на малки парчета и се добавя в салатата. Разбъркайте добре и сложете в хладилник за около час, за да се охлади салатата.

Снимка: iStock

Вижте още: