Тиквички с домати и фета
27 Юли 2022 | 05:15 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Продукти:
- 2 чаши нарязани тиквички
- 2 яйца
- 1/3 чаша сметана
- 2 стръка пресен лук, нарязан
- 1 зелена чушка, нарязана
- 1 чаша галета
- ¼ чаша настърган пармезан
- 1 чаена лъжица сол
- ½ чаена лъжица черен пипер
- 1 стрък пресен розмарин
- 150 г натрошено сирене фета
- 2-3 големи домата, тънко нарязани
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете леко с мазнина правоъгълна тава за печене. Подгответе зеленчуците и ги нарежете. В голяма купа разбийте яйцата със сметаната. Смесете тиквичките, половината от лука, чушката и галетата. Добавете пармезана и разбъркайте. Прехвърлете ги в подготвената тава. Залейте с яйцата и сметаната.
Поставете стръка розмарин в средата, като притиснете леко. Така при печенето ще пусне аромат и ще овкуси ястието. Покрийте с фета сирене. Подредете нарязаните на колелца домати. Отгоре поръсете с останалия лук. Поръсете с малко сол и черен пипер.
Печете за около 45 минути или до златиста коричка. Преди сервиране отстранете розмарина.
Снимка: iStock
Вижте още: