Готварство

Домашен течен шоколад с лешници и кокосово мляко

03 Авг 2022 | 05:18 |
Рейтинг:
3 от 2 гласа
Време на приготвяне: 20 мин Порции: 1
Домашен течен шоколад с лешници и кокосово мляко

Продукти:

  • 250 – 300 г печени лешници без сол
  • 1 и 1/2 супени лъжици кокосово масло
  • 3 супени лъжици натурално какао на прах
  • 1/3 ч.ч. мед или кленов сироп
  • 1/2 ч.ч. кокосово мляко
  • една малка щипка сол – по желание

Приготвяне:

Печените лешници се слагат в блендер или кухненски робот и се смилат добре до получаването на смес, която наподобява лешников тахан. След това към тях се добавят останалите съставки и отново всичко се смила много добре. Ако е необходимо добавете още кокосово мляко, мед или какао.

Снимка: iStock

Опитайте още: