Готварство

Патладжан на скара

10 Авг 2022 | 06:12 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 40 мин Порции: 4
Патладжан на скара

Продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 лимон, нарязан на половини
  • 1 чаена лъжица морска сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • Шепа пресен магданоз, ситно нарязан
  • 1 голям патладжан

Приготвяне:

Загрейте скарата на висока температура. Надупчете патладжана с нож, за да може парата да излиза свободно от него, докато се готви без да се пръсне. Сложете го на скарата. Печете по 5-6 минути от всяка страна, като обръщате постоянно, така че да се опече равномерно. 

След като патладжана е добре опечен го свалете от скарата и оставете да изстине малко. Нарежете го на резени по дължина. В отделна купа смесете всички останали съставки за овкусяването. Залейте резените патладжан и оставете да изстине още малко, докато поеме всички вкусове преди да сервирате. 

Снимка: istock

Опитайте още:

16 вкусни рецепти с патладжани