Готварство

Лесна рецепта за италиански хляб с розмарин

14 Авг 2022 | 06:13 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 50 мин Порции: 1
Лесна рецепта за италиански хляб с розмарин

Продукти:

  • 250 г бяло брашно
  • 120 мл вода
  • 25 мл зехтин и още за поръсване на тесто
  • сол, пресен розмарин на вкус

Приготвяне:

В дълбока купа комбинирайте брашното заедно с наситнения розмарин, солта, водата и зехтина. Омесете всичко добре до получаването на хубаво тесто. След това го покрийте с кърпа и оставете да си почине за 10 минути. Върху леко набрашнен плот с помощта на точилка разточете тестото до желаната от вас дебелина. Внимателно го прехвърлете в достатъчно голяма тава, върху която сте сложили хартия за печете е поръсили малко зехтин върху нея. Поръсете тестото леко със сол и зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути или до готовност. 

Снимка: Istock

Бърз домашен хляб с лимец и чубрица