Меню

Рецепта за печена ципура с ароматни билки

11 август 2022 | 09:47 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 бр ципура
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
няколко стръка магданоз
2 стръка мащерка
2 резена лимон
2-3 с.л. зехтин
60 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Рибата трябва да се почисти от вътрешностите, както и от перките, включително да се премахне и перката на гърба на рибата, която е остра. След това се измива добре с вода и се слага в тава върху хартия за печене. Вътрешността на рибата се овкусява със сол и черен пипер, а след това се пълни с наситнените мащерка, магданоз и чесън.

Добавете се резен лимон и малко зехтин. Поръсете малко зехтин  и от вън върху ципурата, завийте я добре с хартията и самата хартия увийте в алуминиево фолио за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор, като не забравяйте да залеете рибата със соса от печенето, който е останал в хартията и фолиото. 

Снимка: Istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай