Меню

Пилешка яхния с грах

29 август 2022 | 07:54 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
500 г праз лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, пресован
2 стръка мащерка, нарязана 
8 бр. пилешки гърди или бутчета без кост, нарязани 
500 г картофи, нарязани 
350 мл пилешки бульон
500 г грах 
Резени лимон за декорация

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голяма касерола на средна температура. Задушете праза, чесъна и мащерката, докато омекнат за около 10 минути. Разбърквайте от време на време. Овкусете пилешкото месо с малко сол и черен пипер (по желание) и го добавете. Добавете и картофите.

Усилете котлона. Излейте бульона и оставете да заври. След това отново намалете котлона, докато мехурчетата се успокоят. Добавете граха и оставете да се готви за още 15-20 минути. Добавете още подправки на вкус по желание. След като всичко е добре омекнало, сервирайте с пресни резени лимон.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай