Меню

Холандски пай с ябълки и канела

1 септември 2022 | 06:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 големи зелено-жълти ябълки, нарязани на полумесеци
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжица канела
½ чаена лъжица сол
1 и ½ чаши прясно мляко
6 големи яйца
2 чаени лъжици ванилия
1 и ½ чаши брашно
¼ чаша захар
½ чаша масло, разтопено 
¼ чаша пудра захар
60 мин

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. В плитка тава за печене смесете нарязаните ябълки с канелата и ¼ чаена лъжица от солта. Разбъркайте с ръце, за да се овкусят добре ябълките. Подредете ги така, че да се разстелят равномерно в тавата. Печете за 15-20 минути, като разбъркате след първите 10 минути, за да се запекат от всички страни.

В блендер смесете млякото, яйцата, ванилията и оставащата сол. Пасирайте до получаване на гладка смес. В купа разбъркайте брашното със захарта. Добавете сухата смес на части в блендера, за да се смеси добре с другите продукти и да не останат бучки.

Залейте ябълките с получената смес, която е леко течна, но това не трябва да ви притеснява. Това е консистенцията, която трябва да получите. Печете в загрята фурна за 20 минути или до златиста коричка. Поръсете с пудра захар, преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай