Ябълков кекс по рецепта на Дженифър Гарнър
14 Сеп 2022 | 15:15 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 55 мин Порции: 1
Продукти:
- За тестото:
- 1 и ½ ч.ч. кафява захар
- ⅓ ч.ч. разтопено, но не вряло кокосово или краве масло
- 1 яйце
- 1 ч.ч. мътеница
- 1 ч. л. ванилова есенция
- 1 ч. л. сода за хляб
- 2 и ½ ч.ч. брашно
- 2 и ½ ч.ч. нарязани ябълки
- За поръсване на тестото:
- - ½ ч.ч. обикновена захар
- - 1 ч. л. канела
- - 1 и ½ с.л. разтопено краве масло
Приготвяне:
С това тесто може да приготвите цял кекс или мъфини, по ваше желание.
Ябълките се почистват и нарязват на тънки филийки, които след това се нарязват на по-малки парчета. В купа комбинирайте захарта, маслото и разбъркайте добре. След това добавете яйцето, мътеницата, ванилията, содата и брашното. Разбъркайте много добре всичко, за да се получи гладка смес. Добавете канелата и ябълките. Тестото за кекса трябва да се получи доста гъсто. Намазнете незалепваща форма за кекс/мъфини. Изсипете тестото. Комбинирайте съставките за поръсване и го поръсете равномерно.
Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 45 минути (пробвайте с клечка за зъби дали тестото е готово) или около 25 минути, ако ще разпределите тестото във форма за мъфини. След като десертът изстине, може да сервирате.
Снимка: iStock; Getty
Вижте още: