Готварство

Ябълков кекс по рецепта на Дженифър Гарнър

14 Сеп 2022 | 15:15 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 55 мин Порции: 1
Ябълков кекс по рецепта на Дженифър Гарнър

Продукти:

  • За тестото:
  • 1 и ½ ч.ч. кафява захар
  • ⅓ ч.ч. разтопено, но не вряло кокосово или краве масло
  • 1 яйце
  • 1 ч.ч. мътеница
  • 1 ч. л. ванилова есенция
  • 1 ч. л. сода за хляб
  • 2 и ½ ч.ч. брашно
  • 2 и ½ ч.ч. нарязани ябълки
  • За поръсване на тестото:
  • - ½ ч.ч. обикновена захар
  • - 1 ч. л. канела
  • - 1 и ½ с.л. разтопено краве масло

Приготвяне:

С това тесто може да приготвите цял кекс или мъфини, по ваше желание.

Ябълките се почистват и нарязват на тънки филийки, които след това се нарязват на по-малки парчета. В купа комбинирайте захарта, маслото и разбъркайте добре. След това добавете яйцето, мътеницата, ванилията, содата и брашното. Разбъркайте много добре всичко, за да се получи гладка смес. Добавете канелата и ябълките. Тестото за кекса трябва да се получи доста гъсто. Намазнете незалепваща форма за кекс/мъфини. Изсипете тестото. Комбинирайте съставките за поръсване и го поръсете равномерно.

Печете в предварително загрята фурна на 160 градуса за около 45 минути (пробвайте с клечка за зъби дали тестото е готово) или около 25 минути, ако ще разпределите тестото във форма за мъфини. След като десертът изстине, може да сервирате.

Снимка: iStock; Getty

Вижте още: