Канелени филийки с масло и захар по рецепта на Дженифър Гарнър
17 Сеп 2022 | 06:23 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 10 мин Порции: 2
Продукти:
- 4 филийки хляб
- 5 супени лъжици обикновена или кафява захар
- 3 ч. л. канела на прах
- масло за намазване и за тигана
Приготвяне:
В купичка комбинирайте захарта и канелата, разбъркайте добре съставките. Загрейте тиган с незалепващо покритие. Разтопете малко количество масло. Намажете филийките от двете страни с масло. Поръсете ги от едната страна с канелената захар. Сложете филийките в тигана, но обърнати със захарта към него. Докато се запържват поръсете отгоре със захар и канела. Така като завъртите филийките внимателно ще се запекат и от другата.
Може леко да ги притиснете, за да поемат от маслото, захарта и канелата, които са се разтопили. Когато станат златистокафяви (около 1-2 минути на страна) може да ги извадите от тигана и да сервирате. Тези филийки може да се хапват така или да ги сервирате със сладко, мед, дори сладолед.
Снимки: iStock; Getty
Опитайте още: