Солени бисквити с пармезан
14 Сеп 2022 | 05:23 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 45 мин Порции: 12-15
Продукти:
- За тестото:
- 100 г брашно
- 75 г настърган пармезан
- щипка сол
- щипка смлян черен пипер
- 70 г меко масло
- 1-2 супени лъжици вода
- За намазване на бисквитите:
- 1 яйце
- 1 супена лъжица вода
Приготвяне:
За тази рецепта може да ползвате кухненски робот, миксер или да боравите с вилица. В кухненския робот сложете брашното, пармезана, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. След това добавете маслото и разбийте до получаването на едри трохи.
Добавете и водата и отново разбийте. Върху леко набрашнен плот изсипете тестото и го премесете, докато стане гладко и меко. Разточете го с точилка, да стане около 1 см дебелина и изрежете с любимите ви формички.
Сложете бисквитите в тава върху хартия за печене. Разбийте добре водата и яйцето и намажете с тази смес всяка бисквита. Отгоре може да поръсите любими семена билки. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-12 минути или докато бисквитите станат златисти.
Снимка: iStock
Опитайте още: