Меню

Маринована сьомга на тиган с бяло вино

1 ноември 2022 | 05:15 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 кг филе от сьомга без кожата
200 мл сухо бяло вино 
За маринатата:
80 мл зехтин екстра върджин 
сокът на 1 лимон и малко настъргана кора от него, но тя е по желание
наситнен магданоз на вкус
1 стрита скилидка чесън
Магданоз на вкус
Чесън 1 скилидка
смлян розов или черен пипер на вкус
сол на вкус
80 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Рибата се нарязва на равни по размер парчета, измива се и се подсушава с домакинска хартия, след което се слага в по-дълбока чиния. В купа се комбинират добре съставките за маринатата, с която се овкусява рибата. Поставете на чинията свежо фолио и сложете рибата в хладилник за 1 час, за да се маринова. След това загрейте тиган с незалепващо покритие с малко зехтин в него.

Сложете рибните филета и гответе на средно силен огън за около 3-4 минути за всяка страна. След това добавете виното, след около 2-3 минути добавете и останалата марината, в която е била рибата. Оставете соса леко да се редуцира и сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай